2024

Ασπροβάρτζαμο

Μερικά κρασιά δεν φτιάχνονται για να γεμίσουν τη φιάλη. Φτιάχνονται για να διασώσουν μια ιστορία. Το Ασπροβάρτζαμο είναι κάτι περισσότερο από ποτό. Είναι μαρτυρία: η πρώτη και μοναδική οινοποίηση παγκοσμίως μιας σχεδόν χαμένης γηγενούς ποικιλίας της Λευκάδας.

Καλλιεργημένο σε ασβεστολιθικά εδάφη με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, το Ασπροβάρτζαμο επανέρχεται στο προσκήνιο με σεβασμό, γνώση και πάθος. Χωρίς θειώδη, χωρίς φίλτρα, χωρίς επιτήδευση. Μόνο με ειλικρίνεια.

Η αυθόρμητη ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή ξεκινά μετά από τρεις ημέρες επαφής με τα στέμφυλα, αποκαλύπτοντας την εκφραστική του ιδιοσυγκρασία. Για 35 ημέρες, το σταφύλι δουλεύει αργά, χωρίς εξαναγκασμό. Κατόπιν, αφήνεται να ωριμάσει φυσικά για πέντε μήνες, χωρίς καμία παρέμβαση – αφιλτράριστο, αδιαύγαστο, ατόφιο.

Το αποτέλεσμα; Ένας πορτοκαλί ξηρός οίνος με 13,8% αλκοόλ, που ξαφνιάζει και συγκινεί. Εκφράζει με τόλμη το terroir του Ιονίου, με αρώματα που κινούνται ανάμεσα σε αποξηραμένα λουλούδια, ρητινώδεις νύξεις και λεπτοδουλεμένη οξύτητα. Η υφή του είναι ζωντανή, σχεδόν απτική. Η επίγευση – μακρά, ανεπιτήδευτη, με υπόσχεση επιστροφής.

Για παράδειγμα, συνδυάζεται εξαιρετικά με ψάρι σχάρας, θαλασσινά ή ελαφριά καλοκαιρινά πιάτα. Το φυσικό του στυλ ενισχύει την αίσθηση αυθεντικότητας στο τραπέζι.

Πίσω από κάθε φιάλη του Ασπροβάρτζαμου κρύβεται μια επιλογή: να κρατήσουμε ζωντανό ό,τι κινδύνεψε να ξεχαστεί. Και να το αναδείξουμε, όχι με θόρυβο, αλλά με ουσία.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

100% Ασπροβάρτζαμο

ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Ασπροβάρτζαμο

ΣΟΔΕΙΑ

2024

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πορτοκαλί ξηρός

ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

13,80%

Ποσοτητα

750 mL

ΟΞΥΤΗΤΑ

5,60 gr/l

ΦιλτρΑρισμα

Δεν εφαρμόζεται

Διαυγαση

Δεν εφαρμόζεται

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Βιολογική πιστοποιημένη

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.