2024
Βαρδέα Πάτα Τράβα
Απλότητα. Καθαρότητα. Ψυχή. Η Βαρδέα Πάτα-Τράβα είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν λευκό ξηρό οίνο· είναι η καθαρή φωνή της γης της Λευκάδας, ατόφια και ανεπεξέργαστη. Παράγεται αποκλειστικά από τη γηγενή ποικιλία Βαρδέα, την πιο χαρακτηριστική λευκή έκφραση του νησιού, και οινοποιείται με τον πιο απλό –μα και τον πιο ειλικρινή– τρόπο: την παραδοσιακή μέθοδο της άμεσης πίεσης, γνωστής και ως πάτα-τράβα.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της παραγωγής, κάθε σταγόνα αυτού του κρασιού ακολουθεί έναν δρόμο φυσικό, χωρίς παρεμβάσεις. Καμία προσθήκη θειωδών, κανένα τεχνητό βοήθημα. Μόνο σταφύλι, χρόνος, υπομονή και το ένστικτο του οινοποιού.
Η αυθόρμητη ζύμωση διαρκεί 27 μέρες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ήπια ελεγχόμενη θερμοκρασία – μια σιωπηλή διαδικασία που διατηρεί στο ακέραιο τον χαρακτήρα της ποικιλίας. Ακολουθεί παραμονή για 6 μήνες σε δεξαμενή, χωρίς φιλτράρισμα, χωρίς διαύγαση. Το αποτέλεσμα; Ένα κρασί ζωντανό, ανεπιτήδευτο και γοητευτικά αυθεντικό.
Αυτό το κρασί δεν επιζητά να εντυπωσιάσει με τον όγκο του, αλλά να συγκινήσει με την αλήθεια του. Είναι φτιαγμένο για εκείνους που ξέρουν να αναγνωρίζουν την αξία του ανεπιτήδευτου, του φυσικού, του αυθεντικού.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ |
100% Βαρδέα
|
ΟΝΟΜΑΣΙΑ |
Βαρδέα Πάτα Τράβα
|
ΣΟΔΕΙΑ |
2024
|
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ |
Λευκός ξηρός
|
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ |
13,80%
|
Ποσοτητα |
750 mL
|
ΟΞΥΤΗΤΑ |
5,20 gr/l
|
ΦιλτρΑρισμα |
Δεν εφαρμόζεται
|
Διαυγαση |
Δεν εφαρμόζεται
|
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ |
Βιολογική πιστοποιημένη
|