Στην ορεινή Λευκάδα καλλιεργούμε με σεβασμό στη φύση μικρούς πατροπαράδοτους αμπελώνες. Οινοποιούμε με παραδοσιακό τρόπο την τοπική ποικιλία "Βαρζταμί" με μικρές προσμίξεις "Μαυροπάτρινου" και "Μαυροδάφνης".

Μοχθούμε για μια εντελώς φυσική ζύμωση. Ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια σ' ένα ιδανικό περιβάλλον. Εμφιαλώνουμε λιγοστές φιάλες αγνού κρασιού, με χαρακτηριστικά εκείνα που μόνο η γη της Λευκάδας απλόχερα του έχει χαρίσει.

Πλούσιο σε τανίνες. Ταιριάζει με όλες τις γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας. Σερβίρεται στους 18 - 20 βαθμούς C.